Kafé Gamla Fängelset i Umeå

Kaféet finns i det gamla Tingshuset, som tillsammans med fängelsebyggnaden från 1861 är en av Umeås mest historiska miljöer. Hit går man för att äta en bit mat, ta ett fika, eller bara slappna av och ha en pratstund med nära och kära. Önskas lite förströelse så finns det ett antal spel till låns. Vill du sitta för dig själv med datorn är det inga problem; Wifi är självklart gratis.

Är du fikasugen så finns det godbitar att välja på. För den hungrige erbjuder menyn variationer av bland annat grytor, soppor, toaster och sallader. Och namnen på grytorna skvallrar ej sällan om internationella inslag bland den trevliga personalen.

Sommartid flyttar taffeln och fikat utomhus till den gamla fängelsegården. Kvällstid bjuds det en gång i veckan på underhållning av lokala band. På dagarna kan man, i skydd av de stabila fängelseväggarna, gosa i solen eller söka sig till lönnlövens skugga. 

Här njuter du av sommaren med en godbit tillsammans med kaffet, alternativt en matbit och ett glas vin eller en kall öl. Dessutom, barnens absoluta favorit; Den generöst tilltagna glassportionen!
Välkomna till Kafé Gamla Fängelset!  

Storgatan 62
903 30 UMEÅ
Tel. 090-12 76 46